Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ
[Η Καθημερινή]: Μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ

[Η Καθημερινή]: Μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ

Ο κόσμος χρειάζεται λιγότερο πετρέλαιο από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), σε μια περίοδο που ο αραβικός κόσμος λαμβάνει μέτρα για να διατηρήσει το μερίδιό του στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, η ΙΕΑ διατύπωσε αμφιβολίες για το εάν εφαρμόζουν όλα τα κράτη-μέλη τις μειώσεις στην ημερήσια παραγωγή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε τον Μάιο πως θα παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής για εννέα μήνες ακόμη, συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ κατά 400.000 βαρέλια σε ημερήσια βάση, για το τρέχον και το επόμενο έτος. Φέτος, η ημερήσια ζήτηση για την πετρελαϊκή παραγωγή του ΟΠΕΚ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 32,6 εκατ. βαρέλια, δηλαδή θα είναι χαμηλότερη από τα 32,84 εκατ. βαρέλια που αντλήθηκαν τον Ιούλιο.

Η ΙΕΑ εκτιμά πως το ποσοστό συμμόρφωσης των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ υποχώρησε στο 75% τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία.

Το ποσοστό συμμόρφωσης του Ιράκ είναι μόνον 34%, της Βενεζουέλας 28% και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 53%, σύμφωνα με την ΙΕΑ.

Παρά την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μέσα στο 2017, οι προβλέψεις είναι υψηλότερες κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, απ’ ό,τι αρχικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!