Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Το μήνυμα του Ιω.Βαρβιτσιώτη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων πολιτικών
[Η Καθημερινή]: Το μήνυμα του Ιω.Βαρβιτσιώτη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων πολιτικών

[Η Καθημερινή]: Το μήνυμα του Ιω.Βαρβιτσιώτη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων πολιτικών

Το μήνυμα ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί τον λαό με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους και να μένει μακριά από διχασμούς και εξαλλοσύνες, μετέφερε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στην παρουσίαση του δεύτερου τόμου του βιβλίου του «Όπως τα έζησα».

Ο δεύτερος τόμος καλύπτει την περίοδο από το 1981 μέχρι το 1993 και όπως ανέφερε ο συγγραφέας, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής, “Αποφάσισα, φίλες και φίλοι, να γράψω αυτό το βιβλίο, όχι από μεράκι, αλλά από καθήκον… Το καθήκον και η ευθύνη σε μια πολιτική διαδρομή δεν περιορίζεται μόνο στο να διαμορφώνεις τα γεγονότα της γενιάς σου. Το κυρίαρχο χρέος για μένα είναι να μεταφέρεις τις εμπειρίες που απέκτησες από αυτά, στις επόμενες γενεές”.

Μιλώντας για το πνεύμα του βιβλίου του είπε ότι “δεν έχω σκοπό να παραθέσω απλά μια αλληλουχία συμβάντων. Δεν εξιστορώ μόνο γεγονότα. Επιδιώκω να καταθέσω την εμπειρία μου και, κυρίως, να επαναφέρω στο σήμερα την ορθή αντίληψη για την πολιτική. Για τις αξίες που οφείλει να προασπίζει. Για τις αρχές που πρέπει να τη διακατέχουν. Και, κυρίως, για την αποστολή που έχει χρέος να υπηρετεί. Γι αυτό και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Ιδίως σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία. Σήμερα είναι χρέος μας, περισσότερο από ποτέ, να μην επαναλάβουμε και πάλι τα λάθη και τα οδυνηρά διδάγματα της ιστορίας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!