Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ε.Ε. για εργασιακά
[Η Καθημερινή]: Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ε.Ε. για εργασιακά

[Η Καθημερινή]: Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ε.Ε. για εργασιακά

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι προβλέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά, όπερ σημαίνει «τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον του Πιερ Μοσκοβισί.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να αποδεχθεί, όπως δεν θα αποδεχόταν οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που θα ήταν αντίθετα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφού κάτι τέτοιο θα κατέπιπτε αμέσως και η Ελλάδα θα ήταν υπόλογη απέναντι στην ίδια την Ε.Ε.», σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος, ζητώντας αυτή η διάσταση να ληφθεί υπ’ όψιν από το ΔΝΤ.

Χθες το βράδυ, μιλώντας για την αρχή της αλληλεγγύης στο πλαίσιο του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου στην εκδήλωση για την 20ή επέτειο ίδρυσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η αρχή του κοινωνικού κράτους, καθώς και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα αποτελούν και την κοινή νομική βάση επί της οποίας εδράζονται η Ε.Ε. και η δημοκρατική νομιμοποίηση της λειτουργίας της.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην ενεργοποίηση της αλληλεγγύης κατά τη διαχείριση κρίσεων –γεγονός που κατέληξε στη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης– ενώ τόνισε ότι η εν λόγω αρχή είναι σημαντική και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!