Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς»
[Η Καθημερινή]: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς»

[Η Καθημερινή]: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς»

Εκκληση προς τους εκλεγέντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να προχωρήσουν σε δράσεις για παιδικές χαρές ελεύθερες καπνού και παραλίες χωρίς αποτσίγαρα απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε συνδυασμό με την 31η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η εταιρεία σε ανοικτή της επιστολή, αφού συγχαίρει τους εκλεγέντες, τους υπενθυμίζει ότι είναι μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους να συμβάλουν στην προαγωγή υγείας των πολιτών και τους καλεί να στηρίξουν ενεργά την εκστρατεία της για δημόσιους χώρους ελεύθερους από καπνό.

Ειδικότερα, για τις παιδικές χαρές, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητεί από τους νέους τοπικούς άρχοντες να τοποθετήσουν ειδικές ταμπέλες με το μήνυμα «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς». Για τις παραλίες, συστήνει να αναρτήσουν, όπου μπορούν και όπου επιτρέπεται, πινακίδες που να προτρέπουν τους πολίτες να μην μετατρέπουν τις ακτές σε… τασάκια. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι εκλεγμένοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της εταιρείας για να ενημερωθούν και για τις μακέτες των πινακίδων, αλλά και γενικά για τον τρόπο υλοποίησης των εκστρατειών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα αποτσίγαρα διεθνώς αποτελούν τεράστια ποσότητα σκουπιδιών που καλούνται να συλλέξουν οι δημοτικές αρχές, γεγονός που οδήγησε πολλούς δήμους σε άλλες χώρες να ζητούν αποζημιώσεις από τις καπνοβιομηχανίες για τα έξοδα περισυλλογής τους. Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται στους καθαρισμούς των ακτών παγκοσμίως είναι αποτσίγαρα.

Τα αποτσίγαρα δεν είναι μόνο σκουπίδια αλλά τοξικά απόβλητα. Αποτελούν τεράστια πηγή μόλυνσης γενικά του περιβάλλοντος και ειδικά των θαλασσών από μικροΐνες πλαστικού από το φίλτρο, αλλά και διάχυσης τοξικών συστατικών που περιέχουν τα επεξεργασμένα φύλλα καπνού του τσιγάρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!