Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης αποφάσισε ο Αρειος Πάγος
[Η Καθημερινή]: Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

[Η Καθημερινή]: Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του, έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στην Ολλανδία ο 66χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης, προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον εκζητούν οι ολλανδικές δικαστικές αρχές.

Όπως είναι γνωστό, οι ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές, ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνης, που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της.

Από τα ελληνικά δικαστήρια, ο εν λόγω εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα). Οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα δύο αδικήματα.

Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή στον Άρειο Πάγο και σήμερα έγινε δεκτή η έφεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!