Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: Μίλτος Τεντόγλου στην «Κ»: Δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να κλαίγομαι
[Η Καθημερινή]: Μίλτος Τεντόγλου στην «Κ»: Δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να κλαίγομαι

[Η Καθημερινή]: Μίλτος Τεντόγλου στην «Κ»: Δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να κλαίγομαι

Μυήθηκε στον αθλητισμό μέσα από το παρκούρ και έμαθε από νωρίς να ξεπερνάει τα εμπόδια και να μην αφήνει τίποτα να μπει ανάμεσα σε αυτόν και τους στόχους του. Από τις φιγούρες στον αέρα και τα άλματα στο σκάμμα του σταδίου των Γρεβενών, ο Μίλτος Τεντόγλου, σε ηλικία μόλις 20 ετών, υποχρέωσε τον κόσμο του κλασικού αθλητισμού της Ευρώπης να υποκλιθεί στο ταλέντο και το πείσμα του. Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου μοιάζει να είναι η αρχή σε μια καριέρα που δεν υπάρχουν όρια, όπως όρια δεν γνωρίζει και η «τέχνη» του παρκούρ που έγινε αιτία για να γνωρίσει ο πρωταθλητής μας το άλμα εις μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μαζί με την παρέα του πήγαινε στο στάδιο των Γρεβενών για να ασκηθεί στην, όπως ονομάζεται το παρκούρ, «τέχνη της φυγής» και εκεί, ο πρώτος προπονητής του, ο Βαγγέλης Παπανίκος, τον έπεισε να ασχοληθεί με το αγώνισμα του στίβου. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα της διαδρομής μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

«Ηταν μία δύσκολη διαδρομή. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολη δουλειά. Για να πετύχεις πρέπει να είσαι προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις. Να το δεις ως επάγγελμα αλλά και ως παιχνίδι. Πρέπει να αφοσιωθείς στον πρωταθλητισμό. Εάν χαλαρώσεις, τότε μπορεί να διαλυθούν όλα», δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης στην «Κ» ελάχιστες ώρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!