Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Π. Μυλωνάς: Η άνοδος των τιμών στα ακίνητα μειώνει τα κόκκινα δάνεια
[Η Καθημερινή]: Π. Μυλωνάς: Η άνοδος των τιμών στα ακίνητα μειώνει τα κόκκινα δάνεια

[Η Καθημερινή]: Π. Μυλωνάς: Η άνοδος των τιμών στα ακίνητα μειώνει τα κόκκινα δάνεια

Την πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και θα μειώσουν το αντίστοιχο ποσοστό κάτω του 20% έως το 2021 χωρίς να χρειαστούν νέα κεφάλαια, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, είναι σε άμεση συνάρτηση και με το μακροοικονομικό περιβάλλον και την επαλήθευση των αναπτυξιακών προοπτικών. Βασική προϋπόθεση είναι να συνεχιστεί η βελτίωση της αγοράς ακινήτων. Η άνοδος των τιμών, που έχει αρχίσει ήδη να καταγράφεται, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, αποτελεί βασικό κομμάτι της λύσης διότι θα αλλάξει αμέσως προς το καλύτερο τις προοπτικές στα στεγαστικά δάνεια, που αποτελούν ένα δύσκολο σκέλος των κόκκινων δανείων. Οταν οι τιμές των ακίνητων κινούνται ανοδικά, τότε αυξάνονται και τα κίνητρα αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε τη άποψη ότι όλες οι τράπεζες εκτός απροόπτου θα τα καταφέρουν, ενώ ειδικά για την Εθνική τόνισε ότι η τράπεζα έχει πλεονέκτημα ως προς το ύψος των προβλέψεων που έχει κάνει.

Αναφερόμενος στη στρατηγική των τραπεζών στο θέμα των πωλήσεων δανείων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ότι, έχοντας πουλήσει ήδη τα δάνεια των μη εξασφαλισμένων πιστούχων, επόμενο βήμα είναι οι πωλήσεις των δανείων μικρών επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι το «δύσκολο κομμάτι θα είναι τα εταιρικά και τα στεγαστικά δάνεια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!