Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Μικρή άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο
[Η Καθημερινή]: Μικρή άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο

[Η Καθημερινή]: Μικρή άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο

Με θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο, επιμένοντας, ωστόσο, υποτονικά σε ό,τι αφορά τον τζίρο, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει «βαλτωμένος», κρατώντας μακριά από την αγορά τα ξένα χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, η απουσία πωλητών επέτρεψε στο Χ.Α. να κινηθεί για ακόμη μία φορά υψηλότερα. Με τον Αύγουστο, όπου οι συναλλαγές είναι παραδοσιακά αναιμικές, να απέχει λίγες μόνο συνεδριάσεις, ο προβληματισμός που υπάρχει στα χρηματιστηριακά γραφεία είναι ιδιαίτερα έντονος, με τις ανησυχίες για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η απαξίωση του Χ.Α. να προσγειώνουν και τους πιο αισιόδοξους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,50%, στις 765,7 μονάδες, έχοντας πάλι κινηθεί σ’ ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης της τάξεως των 4 μονάδων. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,30%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 854,05 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31, 2 εκατ. ευρώ, με περίπου τα μισά από αυτά να αφορούν πακέτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις τελικές δημοπρασίες διακινήθηκε πακέτο 7.197.686 μετοχών στην «Ελλάκτωρ», στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή, που αφορά το 4,2% των μετοχών του ομίλου.

Η συντήρηση του καλού κλίματος στο εξωτερικό διατηρεί τον Γενικό Δείκτη σε μια συσσώρευση, από την οποία θα απαιτηθεί αύξηση του τζίρου για να υπάρξει διαφυγή, σημειώνει ο Νίκος Καυκάς της Merit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!