Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μία Σύνοδος χωρίς αποφάσεις
[Η Καθημερινή]: Μία Σύνοδος χωρίς αποφάσεις

[Η Καθημερινή]: Μία Σύνοδος χωρίς αποφάσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Με τον πήχυ των προσδοκιών σημαντικά κατεβασμένο θα ξεκινήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., καθώς η απόσταση ανάμεσα στα κράτη-μέλη είναι σημαντική όσον αφορά τα δύο βασικά θέματα που θα συζητηθούν: η μακροχρόνια αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος αλλά και η εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Το μεταναστευτικό έχει περάσει πάλι πρώτο στην ατζέντα των ηγετών, καθώς παρά τη μείωση των ροών κατά 96% από το 2015, το ζήτημα είναι πλέον πολιτικό για την Ιταλία και τη Γερμανία, που πιέζουν για συγκεκριμένες αποφάσεις. Στη Γερμανία, η Αγκελα Μέρκελ δέχεται μεγάλες πιέσεις από τον κυβερνητικό της εταίρο να βρει μία «λύση» για τους πρόσφυγες που φτάνουν σε γερμανικό έδαφος, αφού προηγουμένως έχουν καταγραφεί σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί διμερείς συμφωνίες με συγκεκριμένα κράτη-μέλη.

Το βασικό θέμα, αυτό της αναθεώρησης του Δουβλίνου, δεν πρόκειται να συζητηθεί και μετατίθεται για κάποια στιγμή έως την άνοιξη του 2019, πριν από τις ευρωεκλογές. Τα τρία βασικά σημεία που αναμένεται να συμφωνηθούν σήμερα είναι: Πρώτον, για τον περιορισμό των λαθροδιακινητών, η δημιουργία περιφερειακών πλατφορμών αποβίβασης μεταναστών εκτός Ευρώπης, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον ΔΟΜ, προκειμένου να αλλάξει η λειτουργία των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!