Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Σε μία συναλλαγή, αντί για δύο, η πώληση του 67% του ΟΛΘ
[Η Καθημερινή]: Σε μία συναλλαγή, αντί για δύο, η πώληση του 67% του ΟΛΘ

[Η Καθημερινή]: Σε μία συναλλαγή, αντί για δύο, η πώληση του 67% του ΟΛΘ

Αλλαγή πλεύσης στην πώληση του ΟΛΘ. Σε αντίθεση με ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να διαθέσει το 67% των μετοχών του λιμένα σε μία συναλλαγή, αντί δύο που είχε σχεδιαστεί αρχικά. Επίσης, όλα δείχνουν ότι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του λιμένα θα μετατεθεί για τις αρχές του 2017.
Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, σύμφωνα με το νέο σχέδιο σύμβασης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, θα γίνει σε μία συναλλαγή. Απορρίπτεται δηλαδή το αρχικό μοντέλο που προκρίθηκε από τη σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο κυρίως να αποτελέσει «κυματοθραύστη» των πολιτικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε στον ΟΛΠ και προβλέπει κατ’ αρχάς τη διάθεση του 51% των μετοχών του λιμένα και στη συνέχεια, μετά την πάροδο μίας πενταετίας, τη διάθεση του υπολοίπου 16% των μετοχών. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο πώλησης του ΟΛΘ, η πώληση του 67% θα γίνει σε μία συναλλαγή.
Παράγοντες κοντά στην αποκρατικοποίηση αναφέρουν ότι η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επένδυση ανάπτυξης του προβλήτα με αριθμό 6 στο λιμάνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!