Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μία εβδομάδα μετά το ναυάγιο, ακόμη συσκέπτονται
[Η Καθημερινή]: Μία εβδομάδα μετά το ναυάγιο, ακόμη συσκέπτονται

[Η Καθημερινή]: Μία εβδομάδα μετά το ναυάγιο, ακόμη συσκέπτονται

Ενώ συμπληρώνεται μιά εβδομάδα από τη βύθιση του μοιραίου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» και ενω διευρύνεται συνεχώς ο κατάλογος παραλιών που εχουν ρυπανθεί, το υπουργείο ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «συγκροτείται συντονιστικό όργανο».

Σημειώνεται ότι επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου που συγκροτήθηκε σήμερα δεν ετέθη ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή σύσκεψη εμφανίστηκε για πρώτη φορά επισήμως το θέμα της χρηματοδότησης της απορυπαντικής επιχείρησης, ενω στην ατζέντα απαριθμούνται θέματα που θα περίμενε κανείς να έχουν τεθεί εδώ και μία εβδομάδα.

Παρατίθεται αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπουργείου που δημοσιεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου:

«Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέων Ναυτιλίας κ. Διονύση – Χαράλαμπου Καλαματιανού, Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, καθώς και της ηγεσίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Έγινε γνωστό ότι από χθες έως σήμερα το μεσημέρι είχαν αντληθεί 500 κυβικά βαρέως πετρελαίου από το φορτίο του ναυαγισμένου «Αγία Ζώνη 2». Αφού παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα της κατάστασης και με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των χερσαίων, αλλά και των θαλάσσιων μέσων απορρύπανσης, της καλύτερης εποπτείας της επιχείρησης από τις δυνάμεις του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τη πλήρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και την έγκαιρη και ακριβή ενημέρωση του κοινού, αποφασίστηκαν τα εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!