Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μια ελληνοκυπριακή σύναξη με καλλιτεχνικό χαρακτήρα στη Λάρνακα
[Η Καθημερινή]: Μια ελληνοκυπριακή σύναξη με καλλιτεχνικό χαρακτήρα στη Λάρνακα

[Η Καθημερινή]: Μια ελληνοκυπριακή σύναξη με καλλιτεχνικό χαρακτήρα στη Λάρνακα

Ηταν μια συνάντηση με χαρακτήρα γλυκό και οικογενειακό. Με αυτή την ανυπόκριτη αδελφική εγκαρδιότητα που έχουν πάντα οι συνάξεις με Ελλαδίτες και Κυπρίους στη Μεγαλόνησο. Πόσο μάλλον, όταν ο οικοδεσπότης είναι ο αρχοντικός Δημήτρης Πιερίδης. Στη θαυμάσια πατρογονική του κατοικία στη Λάρνακα, που έχει μετατραπεί σε μικρό μουσείο, υποδέχθηκε το περασμένο Σάββατο εκατοντάδες φίλους από την Αθήνα και την Κύπρο. Σε μια βραδιά με αύρα ανοιξιάτικη και καθόλου χειμερινή, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο».

Με καλλιτεχνική οξύνοια να χαρακτηρίζει το βλέμμα της και δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη, η φωτογράφος παρουσίασε 60 φωτογραφίες, επιλέγοντας ανάμεσα σε 10.000 λήψεις που έχει τραβήξει από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα. Αγαπά τη λιτότητα του λευκού και του μαύρου, αν και στο αφιέρωμα συμπεριέλαβε και έγχρωμες φωτογραφίες. Για τη δουλειά της μίλησε ο επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς, ο οποίος πάντα στεκόταν στο πλευρό του Δημήτρη Πιερίδη με τον οποίον συνεργάστηκε όταν υπήρχε η Πινακοθήκη Πιερίδη στην Αθήνα.

Τα έργα της Χριστοφίδη φιλοξενήθηκαν σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον της κατοικίας, μια μικρή κιβωτό της ιστορίας της οικογένειας Πιερίδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!