Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Mέτρα Google κατά βίντεο τρομοκρατών
[Η Καθημερινή]: Mέτρα Google κατά βίντεο τρομοκρατών

[Η Καθημερινή]: Mέτρα Google κατά βίντεο τρομοκρατών

ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΪ. Η εταιρεία Google ανακοίνωσε χθες ότι εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, κατασκευάζοντας ισχυρότερα «φίλ­τρα» περιεχομένου, αλλά και εντοπίζοντας άτομα ευάλωτα σε τρομοκρατικά μηνύματα, στα οποία θα εμφανίζονται βίντεο που τα αποτρέπουν από τη ριζοσπαστικοποίηση.

«Εδώ και χρόνια απομακρύνουμε από το Διαδίκτυο περιεχόμενο που παραβιάζει την πολιτική μας. Ομως, η δυσάρεστη αλήθεια που πρέπει να αναγνωρίσει ολόκληρος ο κλάδος είναι ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. Τώρα», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Google, Κεντ Γουόκερ. Η εταιρεία που κυριαρχεί στον ψηφιακό κόσμο μέσω της μηχανής αναζήτησης Google, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και της υπηρεσίας βίντεο ΥouTube έχει δεχθεί διασταυρούμενα πυρά για το θέμα της τρομοκρατίας και της ρητορικής μίσους. Από τη μία πλευρά κατηγορείται ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τη ρητορική του μίσους και από την άλλη κατηγορείται ότι κατασκευάζει, με αφορμή την τρομοκρατία, την εργαλειοθήκη ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Τα τέσσερα βήματα που ανακοίνωσε ο Γουόκερ είναι τα εξής: Πρώτον, εντατικότερη χρήση της τεχνολογίας για τον αυτόματο εντοπισμό τρομοκρατικού περιεχομένου. Δεύτερον, συνεργασία με 50 ακόμη μη κυβερνητικές οργανώσεις, πέρα από τις 63 με τις οποίες ήδη συνεργάζεται η Google για τον ίδιο σκοπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!