Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μετ’εμποδίων η προσέγγιση εμπορικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά
[Η Καθημερινή]: Μετ’εμποδίων η προσέγγιση εμπορικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

[Η Καθημερινή]: Μετ’εμποδίων η προσέγγιση εμπορικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

Μετ’εμποδίων γίνεται η προσέγγιση εμπορικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά μετά το «πάγωμα» της διαδικασίας αργά χθες το βράδυ, καθώς είχε χαλάσει και το τελευταίο σκάφος της πλοηγικής υπηρεσίας.

Πλέον η πλοήγηση γίνεται με τη μία και μοναδική πλοηγίδα, η οποία επισκευάστηκε πριν από λίγο.

Νωρίτερα, οι πλοηγοί φέρονταν να αρνούνται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των εισερχόμενων ποντοπόρων φορτηγών παρά τις παροτρύνσεις χρηστών του λιμανιού που αγωνιούσαν να δουν εισερχόμενα και εξερχόμενα φορτία να διακινούνται.

Η πλοηγική υπηρεσία διαθέτει συνολικά πέντε πλοηγίδες, δηλαδή σκάφη τα οποία χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει τα πλοία που έρχονται για να δέσουν στον Πειραιά, κίνηση για την οποία απαιτείται η παρουσία πλοηγού που γνωρίζει το λιμάνι στη γέφυρα του πλοίου.

Η πλοηγική υπηρεσία διαθέτει πέντε σκάφη τρία εκ των οποίων παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και πάρα πολύ καιρό και εκ των δύο απομεινάντων το ένα χάλασε πρόσφατα και το τελευταίο που τελικά επισκευάστηκε είχε σταματήσει να λειτουργεί το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα από τις 22:00 περισσότερα από δέκα πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να παραμένουν με «αναμμένο το καραβοφάναρο» στο αγκυροβόλι έξω από το λιμάνι και δεμένα στις προβλήτες του εμπορικού λιμένα του Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!