Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Καθημερινή]: Η μετάλλαξη που ευθύνεται για τα παραπανίσια κιλά
[Η Καθημερινή]: Η μετάλλαξη που ευθύνεται για τα παραπανίσια κιλά

[Η Καθημερινή]: Η μετάλλαξη που ευθύνεται για τα παραπανίσια κιλά

Oλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα υπήρξαν αδύνατοι σε όλη τους τη ζωή. Οχι γιατί είχαν ιδιαίτερα καλό μεταβολισμό. Απλά το φαγητό δεν τους ενδιέφερε. Ποτέ δεν κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ποτέ δεν ανησυχούσαν για το επόμενο γεύμα τους. Τώρα, μία ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία πιστεύει ότι ανακάλυψε τον λόγο. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν μια γενετική μετάλλαξη που αμβλύνει την αίσθηση της πείνας. Μειώνει, επίσης, τις πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η μελέτη των ερευνητών, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cell, στηρίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη βρετανική μελέτη Biobank, που περιλαμβάνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους ηλικίας 40 έως 69 ετών. Οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγματα DNA καθώς και τα ιατρικά τους αρχεία, επιτρέποντας στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υγείας τους στο πέρασμα των ετών. Μια δεύτερη μελέτη, στην ίδια επιθεώρηση, χρησιμοποίησε δεδομένα από την ίδια μελέτη προκειμένου να καταλήξει σε έναν δείκτη γενετικού κινδύνου για την παχυσαρκία. Ο δείκτης αυτός μπορεί να προβλέψει από τα παιδικά χρόνια ποιος κινδυνεύει να γίνει παχύσαρκος και ποιος όχι.

Οι δύο μελέτες συνδυαστικά επιβεβαιώνουν μια αλήθεια που οι επιστήμονες θα επιθυμούσαν να κατανοούν περισσότεροι άνθρωποι. Οτι, δηλαδή, υπάρχουν βιολογικοί παράγοντες που κάποιοι άνθρωποι «παλεύουν» με το βάρος τους, ενώ άλλοι δεν αναγκάζονται να το κάνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!