Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μέσω ατομικών PC η επίθεση Ρώσων χάκερ στη Βρετανία
[Η Καθημερινή]: Μέσω ατομικών PC η επίθεση Ρώσων χάκερ στη Βρετανία

[Η Καθημερινή]: Μέσω ατομικών PC η επίθεση Ρώσων χάκερ στη Βρετανία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο είχε στόχο η επίθεση Ρώσων χάκερ, που σκόπευαν να κατασκοπεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες, προετοιμάζοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της Βρετανίας.

Δεκάδες χιλιάδες συσκευές σε κατοικίες της Βρετανίας, όπως κουτιά Wi-Fi, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που αναζητούν μεθόδους πρόσβασης μέσω «εύκολων» κωδικών και παρωχημένων εφαρμογών προστασίας από ιούς υπολογιστών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών υπηρεσιών, οι Ρώσοι χάκερ διεισδύουν στα δίκτυα, παραμένοντας σιωπηλοί, έως ότου δεχθούν εντολές πραγματοποίησης κυβερνοεπίθεσης, με στόχο την αχρήστευση ηλεκτρονικών δικτύων κοινής ωφελείας. Στην πρωτοφανή τους ανακοίνωση, το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι η διείσδυση των Ρώσων χάκερ είναι τόσο σημαντική, που η παρουσία τους προσφέρει στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν «πανίσχυρο όπλο».

Ο επικεφαλής του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, Σιοράν Μάρτιν, ανέφερε ότι η προειδοποίηση για τις δραστηριότητες της Ρωσίας αποτελεί «σημαντική στιγμή στη διατλαντική αντεπίθεση κατά της ρωσικής επιθετικότητας στον κυβερνοχώρο». Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία κυβερνοεπιθέσεις έχουν στοχεύσει στο παρελθόν βρετανικές κρατικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικά δίκτυα κοινής ωφελείας. Ο Ρομπ Τζόις, ο απερχόμενος συντονιστής κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαντήσουν σε κάθε τέτοιο κρούσμα ρωσικής επιθετικότητας.

Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας έλαβαν τις τελευταίες ημέρες προειδοποιήσεις από τις αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες για ενδεχόμενες προσπάθειες διείσδυσης στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!