Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μέρκελ: Το να πιστεύει κανείς ότι θα τα καταφέρει όλα μόνος του είναι καθαρός εθνικισμός
[Η Καθημερινή]: Μέρκελ: Το να πιστεύει κανείς ότι θα τα καταφέρει όλα μόνος του είναι καθαρός εθνικισμός

[Η Καθημερινή]: Μέρκελ: Το να πιστεύει κανείς ότι θα τα καταφέρει όλα μόνος του είναι καθαρός εθνικισμός

«Το να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος και ότι πρέπει να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του είναι καθαρός εθνικισμός, όχι πατριωτισμός», δήλωσε σε υψηλούς τόνους η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι πατριωτισμός είναι να περιλαμβάνει και τους άλλους στα γερμανικά συμφέροντα και να δέχεται επωφελείς για όλους («win- win») καταστάσεις.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία της ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, την πρώτη της μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Μέρκελ, παρότι μιλούσε στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού, προτίμησε να αναφερθεί εκτενώς στον ρόλο της Γερμανίας στον κόσμο.

Τάχθηκε κατά των «εθνικών εγωισμών» και προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν διεθνείς συμφωνίες, εάν ο καθένας ασχολείται μόνο με το εθνικό συμφέρον του.

«Ο κόσμος του Ψυχρού Πολέμου ήταν απαίσιος, αλλά ήταν πιο ξεκάθαρος. Σήμερα υπάρχουν διάφορα κέντρα, για τα οποία δεν είναι ξεκάθαρο το πώς συνδέονται μεταξύ τους. Μια ισχυρή Ευρώπη είναι αποφασιστικής σημασίας για την Γερμανία. Το γερμανικό συμφέρον είναι να σκεφτόμαστε πάντα και τους άλλους. Αυτή είναι η επιτυχία της Ευρώπης και αυτή είναι η επιτυχία ενός πολυμερούς κόσμου», τόνισε η Καγκελάριος, η οποία, μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ των διεθνών συνεργασιών, ενώ υπερασπίστηκε το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!