Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μέρκελ: «Ο Κανονισμός Δουβλίνου δεν είναι λειτουργικός»
[Η Καθημερινή]: Μέρκελ: «Ο Κανονισμός Δουβλίνου δεν είναι λειτουργικός»

[Η Καθημερινή]: Μέρκελ: «Ο Κανονισμός Δουβλίνου δεν είναι λειτουργικός»

Η γερμανίδα καγκελάριος και ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτισαν τη διμερή συμφωνία επαναπροώθησης εντός 48 ωρών προσφύγων στην πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ. Η Ισπανία ζητά ευρωπαϊκή αρωγή λόγω αύξησης προσφυγικών ροών.

Η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ισπανία συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή με ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα. Επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, φάρμα εκτροφής ζώων στο περίφημο εθνικό πάρκο Ντονιάνα, νότια της χώρας πριν επιστρέψει αργότερα στο Βερολίνο.

«Στηρίζουμε ευρωπαϊκή λύση»

Η Άγκελα Μέρκελ βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού Ισπανού πρωθυπουργού τη στήριξη που χρειάζεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει εντός της κυβέρνησής της στο προσφυγικό. Με αφορμή την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για επαναπροώθηση εντός 48 χωρών στην Ισπανία προσφύγων και μεταναστών που ζήτησαν για πρώτη φορά άσυλο στην χώρα αυτή, η κυρία Μέρκελ σε δηλώσεις της χαιρέτισε τη συμφωνία και αντέτεινε χείρα βοήθεια προς την Ισπανία στις διαπραγματεύσεις της με το Μαρόκο, από όπου έρχεται από τις αρχές του χρόνου το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, συνολικά 23.740.

«Η αξία της συμφωνίας έγκειται καταρχήν στο ότι καθιστά σαφές ότι η Γερμανία και η Ισπανία στηρίζουν ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος. «Πρόκειται για σαφή παραδοχή του ότι όταν μια χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με το θέμα, τότε βοηθούμε εμείς αυτήν τη χώρα, Η Γερμανία δηλώνει καθαρά ότι εάν η Ισπανία αντιμετωπίσει πρόβλημα, για παράδειγμα με το Μαρόκο, τότε εμείς θα την βοηθήσουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!