Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Μέι εισέπραξε την άρνηση της Μέρκελ
[Η Καθημερινή]: Η Μέι εισέπραξε την άρνηση της Μέρκελ

[Η Καθημερινή]: Η Μέι εισέπραξε την άρνηση της Μέρκελ

Μία ακόμη πτυχή των επαφών Λονδίνου και Βερολίνου, που αποκαλύφθηκε χθες από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι δύσκολες, με την Ε.Ε. να σκληραίνει τη στάση της. Mε ευγενικό αλλά απόλυτο τρόπο, η κ. Μέρκελ αρνήθηκε τη σύναψη ταχείας και ανεπίσημης συμφωνίας με το Λονδίνο, προκειμένου οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία ή οι Βρετανοί στην υπόλοιπη Ε.Ε. να έχουν τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται, να κατοικούν και να έχουν και μετά το Brexit υγειονομική περίθαλψη όπου βρίσκονται. Είναι σημαντικό θέμα και προβληματίζει τo 1,2 εκατ. Βρετανούς και τις οικογένειές τους που κατοικούν σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. Παρομοίως, περίπου 3,3 εκατ. πολίτες της Ε.Ε. ζουν στη Βρετανία, μεταξύ αυτών και ένα εκατομμύριο Πολωνοί.

Οπως επισημαίνει ο Πολ Τέιλορ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν ικανοποίησε στις 18 Νοεμβρίου αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για προσωρινή συμφωνία σε ό,τι αφορά το καθεστώς διαμονής των απόδημων στη Βρετανία από την Ε.Ε. ή των Βρετανών σε άλλα κράτη-μέλη.

Ο Πολ Τέιλορ γράφει ότι η κ. Μέι ήθελε να δημιουργήσει καλό κλίμα μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, προτού η Βρετανία ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50, που θα σημάνει την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Μάλιστα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με διακριτικό τρόπο είχε ενθαρρύνει αυτήν την πρωτοβουλία, για να υπάρχει συνεννόηση με το Λονδίνο και για να μη θεωρηθεί ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα είναι «όμηροι» των διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!