Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους τόνους για το περιστατικό στη Ρω
[Η Καθημερινή]: Το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους τόνους για το περιστατικό στη Ρω

[Η Καθημερινή]: Το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους τόνους για το περιστατικό στη Ρω

Για το Μέγαρο Μαξίμου το περιστατικό στη Ρω δεν καταγράφεται ως μείζον τυπολογικά, καθώς δεν σημειώθηκε παράβαση. «Ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μίας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, που εγκυμονεί όμως κινδύνους ατυχήματος», σημείωναν χθες το μεσημέρι από το Μαξίμου, λίγη ώρα αφότου είχε γίνει σαφές πως το περιστατικό με τα τροχιοδεικτικά στη Ρω κατά του τουρκικού ελικοπτέρου λάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε», ανέφεραν, επίσης, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σαφής προσπάθεια του Μαξίμου να ρίξει τους τόνους για το περιστατικό της Ρω συνιστά μια παράλληλη αποστασιοποίηση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η προηγούμενη καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν στο γραφείο του πρωθυπουργού πληροφορήθηκαν ότι έχει δοθεί διαταγή για τη διεξαγωγή της άσκησης «Πυρπολητής ’18», όταν αυτή αναρτήθηκε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Το Μαξίμου και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν διαφωνούν επί της αρχής, ότι δηλαδή η τουρκική προκλητικότητα πράγματι βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης, αλλά ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση.

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, σε επίσημο επίπεδο δεν υπήρξαν αντιδράσεις, παρά μόνον πληροφορίες οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Χουριέτ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!