Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο σε γουάν που εξέδωσε η Πορτογαλία
[Η Καθημερινή]: Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο σε γουάν που εξέδωσε η Πορτογαλία

[Η Καθημερινή]: Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο σε γουάν που εξέδωσε η Πορτογαλία

Κατά τρεις φορές καλύφθηκε η έκδοση πορτογαλικών ομολόγων σε γουάν, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών. Είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος της Ευρωζώνης δανείζεται σε γουάν, με τα τριετή «ομόλογα Panda» να επισφραγίζουν τις στενές εμπορικές σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί ανάμεσα στη Λισσαβώνα και στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Στόχος της Λισσαβώνας ήταν η άντληση 2 δισ. γουάν μέσω των «ομολόγων Panda», ενώ οι προσφορές που συγκέντρωσε έφθασαν τα 6,33 δισ. γουάν με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,09%, ενώ το αρχικό φάσμα κυμαίνονταν στο 3,90% με 4,5%. Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης δημοπρασίας, με διοργανωτές της HSBC και την Bank of China, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC πως «αυτό είναι ένα θετικό βήμα για τη μεσοπρόθεσμη διαχείριση του εξωτερικού χρέους της χώρας». Το νέο τριετές ομόλογο απευθύνεται σε Κινέζους θεσμικούς επενδυτές και αποστολή του είναι να «εισέλθει η Πορτογαλία σε μια μεγάλη νέα αγορά με υψηλή ρευστότητα», όπως εξήγησε σε συνέδριο ο γ.γ. του πορτογαλικού υπουργείου Οικονομικών Ρικάρντο Μουρίνιο Φέλιξ.

Η Πορτογαλία είναι από τους «αγαπημένους» επενδυτικούς προορισμούς της Κίνας στην Ευρώπη χάρις στην οικονομική πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών με πρωθυπουργό τον Αντόνιο Κόστα. «Η παρουσία της Κίνας στην πορτογαλική οικονομία έχει αυξηθεί από το 2008.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!