Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων
[Η Καθημερινή]: Μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων

[Η Καθημερινή]: Μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων

Η τρίτη έκθεση επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντοπίζει μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων σε μια σειρά από τομείς. Από τη μικρή πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τη μηδαμινή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η λίστα των 15 μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν είναι αρκετά αναλυτική και συνοδεύεται και από άλλες, που παραμένουν ακόμα ανεκπλήρωτες από τη δεύτερη αξιολόγηση. Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο στις Βρυξέλλες είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να έχει ολοκληρώσει την κρίσιμη μάζα των προαπαιτουμένων που η προθεσμία τους λήγει στο τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η λίστα εντοπίζει καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δέσμευση που είχε αναλάβει η Ελλάδα για τη μερική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέχρι τα μέσα του 2019, για την οποία δεν έχει προετοιμαστεί ακόμα το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων «έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο», ενώ το σχέδιο δράσης για την αφερεγγυότητα των νοικοκυριών πρέπει να αναθεωρηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019. Μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2019 θα πρέπει να έχει στηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, και την εφαρμογή ενός προαπαιτουμένου που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους θεσμούς, η πρόοδος είναι απογοητευτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!