Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Mεγάλες καταστροφές σε Λέσβο, Ζάκυνθο από την καταιγίδα
[Η Καθημερινή]: Mεγάλες καταστροφές σε Λέσβο, Ζάκυνθο από την καταιγίδα

[Η Καθημερινή]: Mεγάλες καταστροφές σε Λέσβο, Ζάκυνθο από την καταιγίδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν χθες η Λέσβος και η Ζάκυνθος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση. Την ίδια στιγμή, τα πρώτα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους ορεινών περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα της Τρίτης τις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με τη Λέσβο να καλείται να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες καταστροφές, κυρίως στο κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού.

Τουλάχιστον 16 άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική, η οποία δέχθηκε πάνω από 79 κλήσεις. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Καλλονή και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής. Τεράστια είναι τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία σε όλο σχεδόν το νησί, ενώ ζημιές έχει υποστεί το ζωικό κεφάλαιο της κεντρικής και δυτικής Λέσβου. Δυσλειτουργίες σημειώνονται στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των παραπάνω περιοχών. Συνεργεία του δήμου Λέσβου έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικοσκευές, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας τις ζημιές σε επιχειρήσεις. Τα σχολεία της Καλλονής, του Κεραμίου και της Αγρας παραμένουν κλειστά, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!