Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μαυροβούνιο: Νικητής ο Τζουκάνοβιτς, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο
[Η Καθημερινή]: Μαυροβούνιο: Νικητής ο Τζουκάνοβιτς, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

[Η Καθημερινή]: Μαυροβούνιο: Νικητής ο Τζουκάνοβιτς, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Σε αναζήτηση συμμάχων βρίσκεται ο Μίλο Τζουκάνοβιτς προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, μετά την πύρρεια νίκη που πέτυχε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Το φιλοδυτικό Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών (DPS) δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αφού εξέλεξε μόνο 36 βουλευτές, σε σύνολο 81 εδρών.

Εφόσον διατηρήσει την υποστήριξη των νυν συμμάχων του, των βουλευτών της αλβανικής, της κροατικής και της βοσνιακής μειονότητας, θα συγκεντρώσει πλειοψηφία μόλις μίας ή δύο εδρών.

Ο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος διατηρεί την εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός της χώρας τα τελευταία 27 χρόνια, επιδιώκει να προωθήσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία συναντά έντονες αντιστάσεις μεταξύ των Μαυροβούνιων και το 2015 είχαν σημειωθεί βίαιες διαδηλώσεις με αυτήν την αφορμή.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η φιλορωσική συμμαχία του Δημοκρατικού Μετώπου, απορρίπτει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ άλλα κινήματα ζητούν να διεξαχθεί δημοψήφισμα, κάτι που αρνείται ο Τζουκάνοβιτς.

Με φόντο αυτήν την αντιπαράθεση, 20 Σέρβοι πολίτες συνελήφθησαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις με σκοπό να ανατρέψουν δια της βίας τον Τζουκάνοβιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!