Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Μαύρες» προβλέψεις ΟΟΣΑ για τις οικονομίες Τουρκίας – Αργεντινής
[Η Καθημερινή]: «Μαύρες» προβλέψεις ΟΟΣΑ για τις οικονομίες Τουρκίας – Αργεντινής

[Η Καθημερινή]: «Μαύρες» προβλέψεις ΟΟΣΑ για τις οικονομίες Τουρκίας – Αργεντινής

Καμπανάκι για τις επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια ανάπτυξη κτυπά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με την ενδιάμεση έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές (Interim Economic Outlook).

«Η υψηλή αβεβαιότητα επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια ανάπτυξη», είναι ο τίτλος της έκθεσης του ΟΟΣΑ, με τον Οργανισμό να ψαλιδίζει τις προβλέψεις που είχε κάνει τον Μάιο για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κατά 0,1% για το 2018 και 0,2% για το 2019.

«Η ανάπτυξη πιθανόν έχει κορυφωθεί. Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,7% το 2018 και το 2019, οριακά χαμηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα, με τους καθοδικούς κινδύνους να εντείνονται», σημειώνει. Προσθέτει ότι η ανάπτυξη έχει λιγότερο ευρεία βάση, με τις προοπτικές να διαφοροποιούνται μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, ιδιαίτερα μεταξύ των οικονομιών των αναδυόμενων αγορών.

Η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου επιβραδύνθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, με τις εμπορικές εντάσεις να έχουν ήδη αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνης και τα επενδυτικά σχέδια. «Πρόσθετοι περιορισμοί στο εμπόριο θα βλάψουν τις θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα», προειδοποιεί ο Οργανισμός.

Ο ΟΟΣΑ ψαλίδισε – κατά 0,2% – τις προβλέψεις του και για την οικονομία της Ευρωζώνης, όπως και για τις περισσότερες οικονομίες της G20, ενώ έχει αναθεωρήσει δραστικά επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τις οικονομίες της Τουρκίας και της Αργεντινής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!