Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τη μαρίνα του Αλίμου διεκδικεί η κοινοπραξία «Ακτωρ» και Koç Holding
[Η Καθημερινή]: Τη μαρίνα του Αλίμου διεκδικεί η κοινοπραξία «Ακτωρ» και Koç Holding

[Η Καθημερινή]: Τη μαρίνα του Αλίμου διεκδικεί η κοινοπραξία «Ακτωρ» και Koç Holding

Την από κοινού κάθοδό τους στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της μαρίνας του Αλίμου, στην οποία προβλέπεται και δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος, δρομολογούν η Setur θυγατρική του τουρκικού ομίλου Koç Holding A.E. και η «Ακτωρ Παραχωρήσεις».

Η Setur είναι η τρίτη τουρκική επιχείρηση που εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον Αλιμο. Στον προηγούμενο διαγωνισμό για τη μαρίνα, που δεν προχώρησε για διάφορους λόγους, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τόσο η Global Liman Isletmeleri όσο και η Dogus. Η τελευταία, που είναι μέτοχος και στο σχήμα που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αναμένεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τον Αλιμο χωρίς να έχει διευκρινιστεί το κατά πόσον θα αναζητήσει και Ελληνα εταίρο.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει τώρα προσδιοριστεί για την 16η Ιανουαρίου του 2018. Ο προηγούμενος κηρύχθηκε άγονος, επειδή, πρώτον, μαζί με τον Αλιμο περιελήφθησαν «πακέτο» και οι παραχωρήσεις μικρότερων μαρίνων στον Σαρωνικό για τις οποίες δεν υπήρχε ενδιαφέρον και, δεύτερον, διαπιστώθηκε σειρά προβλημάτων με συμβάσεις χερσαίων και όχι μόνον χώρων της. Τα δύο αυτά θέματα δεν υφίστανται πλέον. Τουναντίον, η νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει ωριμάσει το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει δομήσιμη επιφάνειας 18,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και σε τρεις από τις χερσαίες ζώνες (1, 3 και 4) της συνολικής έκτασης των 210 στρεμμάτων που παραχωρούνται, χρήσεις τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!