Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Μαντέλα, ο σύζυγος, ο πατέρας
[Η Καθημερινή]: Μαντέλα, ο σύζυγος, ο πατέρας

[Η Καθημερινή]: Μαντέλα, ο σύζυγος, ο πατέρας

Συγκινητικές και αποκαλυπτικές είναι οι επιστολές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Νέλσον Μαντέλα – Γράμματα από τη φυλακή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» στις 21 Νοεμβρίου, σε επιμέλεια της Σαμ Βέντερ και μετάφραση Γιώργου Μαραγκού.

Στον ογκώδη τόμο συγκεντρώθηκαν επιστολές, με τη βοήθεια της εγγονής του εμβληματικού προέδρου της Νότιας Αφρικής, Ζαμασουάζι Ντλαμίνι – Μαντέλα, που έγραψε ο Νέλσον Μαντέλα στη σύζυγό του Γουίνι και στα παιδιά του, στις Αρχές των φυλακών, σε πολιτικούς, φίλους και συναγωνιστές του κατά τις τρεις δεκαετίες που πέρασε έγκλειστος για τον αγώνα του κατά του Απαρτχάιντ.

Μέσα από τις επιστολές που συνοδεύονται από φωτογραφίες, γλωσσάρι, χάρτες, χρονολόγιο, ο αναγνώστης θα γνωρίσει ξανά τον Μαντέλα όχι μόνο ως πολιτικό και ιδεαλιστή, αλλά και ως σύζυγο και πατέρα που βίωσε μέσα από τη φυλακή τον θάνατο της μητέρας του και του πρωτότοκου γιου του. Η «Κ» προδημοσιεύει μια χαρακτηριστική επιστολή προς την κόρη του Ζενάνι Μαντέλα, την 1η Μαρτίου 1971, στην οποία προσπαθεί να χωρέσει χαρά, πατρικές συμβουλές και άγχη αλλά και να κρύψει τον πόνο του που δεν έβλεπε τα παιδιά του να μεγαλώνουν.

«Αγαπημένη μου,
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ήταν τα δωδέκατα γενέθλιά σου και τον Ιανουάριο σου είχα στείλει μια κάρτα με τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!