Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ο μακρύς δρόμος της Ελευσίνας ώς το 2021
[Η Καθημερινή]: Ο μακρύς δρόμος της Ελευσίνας ώς το 2021

[Η Καθημερινή]: Ο μακρύς δρόμος της Ελευσίνας ώς το 2021

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», επαναλάμβαναν οι φορείς και οι συντελεστές της Ελευσίνας στην πρώτη παρουσίαση της πόλης με τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η διαπίστωση ισχύει, καθώς από τη στιγμή της ανακήρυξης η Ελευσίνα πρέπει να ξεκινήσει την υλοποίηση του προγράμματός της, όπως περιγράφεται στον φάκελο υποψηφιότητας με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και αξιολόγηση από επιτροπή παρακολούθησης.

«Η Ελευσίνα έχει την ευκαιρία να αναμορφώσει και να μεταμορφώσει την υπάρχουσα εικόνα της πόλης», σημείωσε στον χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Για ευρεία συμμαχία τοπικών φορέων, κατοίκων και επιχειρηματιών έκανε λόγο ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ενώ τη στήριξή της στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα επανέλαβε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι η Ελευσίνα είναι ένα ευρωπαϊκό και οικουμενικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Τα επόμενα βήματα είναι κατά βάση οργανωτικά, καθώς πρέπει να συσταθεί και να στελεχωθεί η Ανώνυμη Εταιρεία «Ελευσίνα 2021», που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος. Η εταιρεία θα διοικείται από εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο και θα διαχειριστεί τον προϋπολογισμό του πρότζεκτ που αντιστοιχεί σε 24 εκατομμύρια ευρώ. Οπως αναφέρεται στον φάκελο του προγραμματισμού, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν δεσμευθεί να καλύψουν περίπου το 80% του προϋπολογισμού που θα προέλθει από τον δημόσιο τομέα, ενώ ένα ποσό περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την προτεινόμενη συμμετοχή του ΥΠΠΟ, είναι ακόμη αμφίβολο εάν θα δοθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!