Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Μακεδονικό: «Μαραθώνια» διαπραγμάτευση για την ονομασία
[Η Καθημερινή]: Μακεδονικό: «Μαραθώνια» διαπραγμάτευση για την ονομασία

[Η Καθημερινή]: Μακεδονικό: «Μαραθώνια» διαπραγμάτευση για την ονομασία

Με κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ τονίζουν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση στη Βιέννη με τη συμμετοχή του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Οι δύο άνδρες, κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Νίμιτς στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη, συμφώνησαν, συγκεκριμένα, έπειτα από «μια εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος». Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συναντήσεις που είχαν Ελληνες και Σκοπιανοί αξιωματούχοι με τον κ. Νίμιτς, η χθεσινή ήταν αρκετά εκτεταμένη και διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Εκείνο που απομένει να φανεί είναι αν η δυναμική των πρώτων ημερών γύρω από τη διαπραγματευτική διαδικασία παραμένει ισχυρή.

Από την πλευρά της Ελλάδας έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον οι επαφές να συνεχιστούν, έως ότου Αθήνα και Σκόπια καταλήξουν σε κοινό κείμενο, το λεγόμενο σύμφωνο που πρότεινε ως νέα βάση συνομιλιών ο κ. Κοτζιάς. Στο κατ’ ιδίαν δείπνο που είχαν προχθές το βράδυ οι δύο υπουργοί, πριν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον κ. Νίμιτς, έγινε συζήτηση επί της ουσίας, αλλά και επί του διαδικαστικού. Oι δύο υπουργοί θα συναντηθούν εκτός απροόπτου στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διήμερο στη Σόφια, καθώς διανύουμε το εξάμηνο της βουλγαρικής προεδρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!