Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Mάχη επιχειρήσεων για το «Μακεδονία»
[Η Καθημερινή]: Mάχη επιχειρήσεων για το «Μακεδονία»

[Η Καθημερινή]: Mάχη επιχειρήσεων για το «Μακεδονία»

Μπορεί η συμφωνία των Πρεσπών να διαμορφώνει όρους για την επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων, ανοίγει όμως θέμα ονόματος για χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη γείτονα χώρα. Τέσσερις χιλιάδες είναι περίπου οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν καθιερωθεί στη διεθνή αγορά με επωνυμίες που φέρουν το όνομα «Μακεδονία» και τα παράγωγα επίθετά του, και πολλαπλάσια αυτών τα προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία». Στην αντίπερα όχθη των Σκοπίων θα πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να βρει εταιρεία που δεν έχει συμπεριλάβει στην επωνυμία της το όνομα «Μακεδονία». Η συμφωνία των Πρεσπών σήμανε συναγερμό για τις επιχειρήσεις των δύο χωρών, που έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για το ποια θα προλάβει να κατοχυρώσει στις διεθνείς αγορές το brand name «Mακεδονία», αφού με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το θέμα των εμπορικών σημάτων με τον όρο «Μακεδονία» πρέπει να διευθετηθεί από ειδική επιτροπή σε διάστημα 3 ετών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας κ. Αθανάσιο Σαββάκη, μέχρι σήμερα από τις 4.000 αυτές ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχει κατοχυρώσει ούτε μία επωνυμία στη διεθνή αγορά, σε αντίθεση με δύο εταιρείες των Σκοπίων, ενώ μόνο 24 είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν κατοχυρώσει επωνυμία στην ευρωπαϊκή αγορά. Οπως, πάντως, δηλώνει ο ίδιος στην «Κ», από την ημέρα που ο σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση στις επιχειρήσεις να κινηθούν άμεσα για να κατοχυρώσουν το σήμα τους, με τη δωρεάν νομική συνδρομή του, περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

Για την κατοχύρωση του σήματος ή της επωνυμίας στην ευρωπαϊκή αγορά, οι εταιρείες πρέπει να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Αλικάντε της Ισπανίας (EUIPO), και για τη διεθνή αγορά στο γραφείο WIPO της Γενεύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!