Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Λήγει μετά τις ευρωεκλογές η ανακωχή με τους πιστωτές
[Η Καθημερινή]: Λήγει μετά τις ευρωεκλογές η ανακωχή με τους πιστωτές

[Η Καθημερινή]: Λήγει μετά τις ευρωεκλογές η ανακωχή με τους πιστωτές

Το «μορατόριουμ» των ευρωεκλογών και, όπως όλα δείχνουν, την κυβέρνηση περιμένει μια δυσάρεστη αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, που ανησυχούν πλέον σοβαρά για τη μεταμνημονιακή πειθαρχία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Η έκθεση της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, που άρχισε ήδη να συντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι θετική. Οι θεσμοί, που βρέθηκαν στην Αθήνα πριν από τρεις εβδομάδες, όχι μόνο διαπίστωσαν ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, είναι αργή ή –σε ορισμένες περιπτώσεις– ανύπαρκτη, αλλά αιφνιδιάστηκαν και με την εξαγγελία των προεκλογικών παροχών του πρωθυπουργού. Οι παροχές ανέτρεψαν τελείως το δημοσιονομικό τους σενάριο και οι υπολογισμοί έπρεπε να γίνουν από την αρχή. Το κρίσιμο ερώτημα ήταν αν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί η τήρηση της μίας τουλάχιστον και πιο σημαντικής δέσμευσης που έχει αναλάβει η χώρα μετά το τέλος του μνημονίου: της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Η επισήμανση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά το Εurogroup προ δεκαημέρου, ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο στόχος χάνεται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, κάτι που προκαλεί «ανησυχία», ήταν μια πρώτη γεύση των δύσκολων στιγμών που θα ακολουθήσουν. Ο κ. Ρέγκλινγκ δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, αλλά οι πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές μιλούν για μια πραγματικά μεγάλη διαφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!