Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Λίγοι Ελληνες στο κυπριακό ΑΣΕΠ
[Η Καθημερινή]: Λίγοι Ελληνες στο κυπριακό ΑΣΕΠ

[Η Καθημερινή]: Λίγοι Ελληνες στο κυπριακό ΑΣΕΠ

Μικρό τελικά αποδείχθηκε το ενδιαφέρον των Ελλήνων να διεκδικήσουν, μέσω ΑΣΕΠ, μία θέση στα σχολεία της Κύπρου. Μόνο ο ένας στους δέκα υποψηφίους είναι Ελληνας, και ο κύριος λόγος της μικρής συμμετοχής είναι η διαφαινόμενη δυσκολία του διαγωνισμού. Η Κύπρος επιδεικνύει άρτια οργάνωση του διαγωνισμού, καθώς από τώρα έχει προσδιορίσει τον αριθμό εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ανά ειδικότητα και καθεστώς εργασίας τα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20.

Ειδικότερα, «ιστορική μέρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» χαρακτήρισαν στην Κύπρο την 9η Ιουλίου 2015, όταν η Βουλή ψήφισε την αλλαγή του συστήματος πρόσληψης στα δημόσια σχολεία, με θεσμοθέτηση γραπτού διαγωνισμού και κατάργηση της επετηρίδας. Ο διαγωνισμός θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο 2017 και έχουν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας περίπου 7.000 πτυχιούχοι παιδαγωγικών και «καθηγητικών» τμημάτων. Ωστόσο, παρά τη σημαντική συμμετοχή Ελλήνων στην επετηρίδα των εκπαιδευτικών της Κύπρου τα προηγούμενα χρόνια, τελικά για τον διαγωνισμό του Νοεμβρίου οι αιτήσεις από την Ελλάδα είναι περίπου 700.

Ο Γαβρίλης Λαμπάτος, συγγραφέας και διδάκτωρ Ιστορίας, ο οποίος εργάζεται σε φροντιστήριο που εξειδικεύεται και στην προετοιμασία για το ΑΣΕΠ, μιλώντας στην «Κ» απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στις δυσκολίες του κυπριακού διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!