Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Λευκός ιππότης» για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
[Η Καθημερινή]: «Λευκός ιππότης» για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

[Η Καθημερινή]: «Λευκός ιππότης» για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ισχυρό κοινοπρακτικό σχήμα, με τη συμμετοχή ελληνικών και ευρωπαϊκών ναυτιλιακών και ναυπηγικών ομίλων, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ). Το ενδιαφέρον γνωστοποιήθηκε χθες επίσημα στον ειδικό διαχειριστή που έχει αναλάβει την εκποίηση του ενεργητικού της εταιρείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάκτησης των κρατικών επιδοτήσεων που επιδίκασε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχήμα, επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί ελληνική ναυτιλιακή που ανήκει σε ευρύτερο όμιλο συμμετοχών ελληνικών συμφερόντων με έδρα σε δυτικοευρωπαϊκή χώρα, περιλαμβάνει και έναν ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ναυτιλιακό όμιλο, όπως και ένα, επίσης ευρωπαϊκό, μεγάλο ναυπηγικό γκρουπ. Αν και η συμμετοχή όλων στην τελική συναλλαγή παραμένει προς επιβεβαίωση, όπως και ενδεχόμενη συμμετοχή άλλων ομίλων, το ενδιαφέρον για τα ΕΝΑΕ χαρακτηρίζεται γνήσιο από ανθρώπους με γνώση των σχετικών σχεδιασμών. Αυτοί δεν περιλαμβάνουν μόνο επισκευαστική δραστηριότητα αλλά και τη ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων, τόσο επιβατηγών όσο και άλλων τύπων.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, επίσης, φαίνεται να περιλαμβάνει τόσο το ενεργητικό που θα βγάλει σε διαγωνισμό ο ειδικός διαχειριστής των ΕΝΑΕ όσο και τη λεγόμενη πέτρινη δεξαμενή, η οποία έχει μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ. Η τελευταία «ωριμάζει» το ακίνητο αδειοδοτικά μαζί με τη δεξαμενή και πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό τους επόμενους μήνες.

Για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία των ΕΝΑΕ έχει ενδιαφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν και η Cosco, αν και παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσον θα επανέλθει κατά την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!