Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η ΛΑΡΚΟ δίνει αυξήσεις μισθών, ενώ η ΔΕΗ της κόβει το ρεύμα
[Η Καθημερινή]: Η ΛΑΡΚΟ δίνει αυξήσεις μισθών, ενώ η ΔΕΗ της κόβει το ρεύμα

[Η Καθημερινή]: Η ΛΑΡΚΟ δίνει αυξήσεις μισθών, ενώ η ΔΕΗ της κόβει το ρεύμα

Την ώρα που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα στη ΔΕΗ και απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης, η διοίκηση της βαθιά προβληματικής ΛΑΡΚΟ προωθεί νέα σύμβαση εργασίας, η οποία θα αυξήσει τη μισθολογική δαπάνη τουλάχιστον κατά 10% άμεσα και ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, στην πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων της σύμβασης, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Ιουνίου 2022, η συνολική επιβάρυνση της μισθολογικής δαπάνης της εταιρείας θα φτάσει το 25%. Συγκεκριμένα, το σχέδιο σύμβασης εργασίας που προτείνει η επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό από τη διοίκηση, προβλέπει αύξηση των βασικών μισθών σε 950 έως 1.220 ευρώ, ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο που έχει τοποθετηθεί ο καθένας. Τα ποσά αυτά αυξάνονται κατά 2 ευρώ την ημέρα από τον Σεπτέμβριο του 2020 και επιπλέον 2 ευρώ την ημέρα από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από τον Ιανουάριο του 2020 «ξεπαγώνουν» και οι τριετίες σταδιακά έως το 2022. Πέραν των βασικών μισθών προβλέπονται διάφορα επιδόματα για κάθε ειδικότητα (βάρδιας, εκτός βάρδιας, γραμματέων, ταμείου κ.λπ.), που κυμαίνονται από 114,67 ευρώ έως 190 ευρώ. Επιπλέον, ορίζει επίδομα παραγωγικότητας, με βάση τη μέση τιμή του νικελίου και την ποσότητα της παραγωγής. Τέλος, η σύμβαση προβλέπει ότι όταν ο εργαζόμενος συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης παίρνει πλήρη αποζημίωση απόλυσης, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!