Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κριτική δικαστών κατά παραιτηθέντος προέδρου του ΣτΕ
[Η Καθημερινή]: Κριτική δικαστών κατά παραιτηθέντος προέδρου του ΣτΕ

[Η Καθημερινή]: Κριτική δικαστών κατά παραιτηθέντος προέδρου του ΣτΕ

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την ηχηρή παραίτηση του προέδρου του δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για παρασκηνιακές διεργασίες σχετικά με κρίσιμες διασκέψεις σε σοβαρές υποθέσεις, όπως ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου.

Και ενώ οι διασκέψεις σε εκκρεμείς και σοβαρές υποθέσεις, που αυτή την εποχή είναι υπό εξέταση στο ανώτατο δικαστήριο, συνεχίζονται κανονικά με άλλους ανώτατους δικαστικούς που έχουν ήδη αναλάβει τη σκυτάλη και τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος αναπληρώνει τον παραιτηθέντα πρόεδρο, η Ενωση των Δικαστών του ΣτΕ με ανακοίνωσή της άσκησε χθες κριτική με το «γάντι» στον κ. Σακελλαρίου.

Ανακοίνωση

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως, «συνεπής στις πάγιες θέσεις της η Ενωση καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών ΣτΕ και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του», υπονοώντας τη δημόσια τοποθέτηση του παραιτηθέντος προέδρου, ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι ήδη μεγάλες και περαιτέρω μείωσή τους θα οδηγήσει τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση. Η επίκριση αυτή σχετίζεται με το ότι το θέμα των περικοπών των συντάξεων βρίσκεται προς κρίση στο ΣτΕ, στο πλαίσιο των κρινόμενων διατάξεων του ν. Κατρούγκαλου. Περαιτέρω στην ανακοίνωση της Ενώσεως, την οποία υπογράφουν αναπληρωματικά μέλη της διοίκησής της, καθώς τακτικά μέλη της μετέχουν στις διασκέψεις για τον νόμο Κατρούγκαλου, ασκείται κριτική στην ίδια την παραίτηση Σακελλαρίου με τη φράση «οι δικαστές δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!