Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κρίσιμες εβδομάδες «βλέπει» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
[Η Καθημερινή]: Κρίσιμες εβδομάδες «βλέπει» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

[Η Καθημερινή]: Κρίσιμες εβδομάδες «βλέπει» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Ορόσημο» για την ελληνική οικονομία μεν η συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά τον Ιανουάριο θα ξέρουμε τις, κατά τα φαινόμενα, κρίσιμες λεπτομέρειες αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, το ζήτημα του χρέους και την προοπτική εξόδου από την πολυετή κρίση: αυτό προκύπτει ευθέως από τη νέα παρέμβαση για το μείζον θέμα της χώρας του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου χθες στη Βουλή.

Αξιοσημείωτο παράλληλα είναι πως ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε σαφώς στην προοπτική να υπάρξει μετά τις 5/12 και άλλη συνεδρίαση του Eurogroup. «Θέλω να σας πω ότι ο Δεκέμβριος που μας έρχεται είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από τότε –δηλαδή από το καλοκαίρι του 2015– όπου θα κριθούν πολλά και σημαντικά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητά μας να πετύχει ο “οδικός χάρτης” που ανακοινώσαμε το καλοκαίρι του 2015», ανέφερε.

«Ορόσημο είναι η 5η Δεκεμβρίου, όπου η ελληνική οικονομία ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης θα ενωθούν. Μπορεί να υπάρχει και άλλο Eurogroup, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε μία εικόνα αν θα μπορούμε να πάμε στο QE (ενν. το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης)», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής επί του κρατικού προϋπολογισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!