Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κρατική διάσωση έχει ζητήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Monte dei Paschi
[Η Καθημερινή]: Κρατική διάσωση έχει ζητήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Monte dei Paschi

[Η Καθημερινή]: Κρατική διάσωση έχει ζητήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Monte dei Paschi

Κρατική διάσωση έχει ζητήσει η Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να γίνει η διάσωση, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος της Ρώμης είναι αφενός να περιορίσει, κατά το δυνατόν, την αναταραχή που θα προκαλέσει η εξέλιξη και αφετέρου να προσπαθήσει να πείσει την Κομισιόν να μην επιβάλει “κούρεμα” στους πιστωτές της Monte Paschi.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera η Ιταλία έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση της προβληματικής τράπεζας από το κράτος την ερχόμενη εβδομάδα. Η Κομισιόν εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει τρόπους ώστε να μην πληγούν τόσο άσχημα οι πιστωτές της Monte Paschi, ιδιαίτερα οι μικροεπενδυτές που κατέχουν ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης. Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει το δημοσίευμα, όπως και εκπρόσωπος Τύπου του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Στην αρχή της εβδομάδας ανώτατο στέλεχος της Monte Paschi είχε εμφανιστεί αισιόδοξο ότι η Επιτροπή θα συμφωνήσει να αναλάβουν μέρος τους κόστους διάσωσης της τράπεζας μόνο οι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης (junior bondholders).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!