Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κόβεται και τυπικά το «επίδομα» των βουλευτών για τα θερινά τμήματα
[Η Καθημερινή]: Κόβεται και τυπικά το «επίδομα» των βουλευτών για τα θερινά τμήματα

[Η Καθημερινή]: Κόβεται και τυπικά το «επίδομα» των βουλευτών για τα θερινά τμήματα

Με μια συμβολική κίνηση, η οποία έχει αναμφισβήτητα πολιτική σημασία και που προκαλεί σε αρκετούς βουλευτές πικρό χαμόγελο, ο Πρόεδρος της Βουλής συνοδεύει –μέσω αλλαγών του Κανονισμού που ψηφίστηκαν σήμερα το μεσημέρι- τα «θερινά τμήματα» που αρχίζουν την προσεχή Τρίτη: Μία εκ των αλλαγών που ψηφίστηκαν αφορά την κατάργηση της θεσπισθείσας το 1991 χορήγησης πρόσθετης αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα τμήματα των θερινών μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κανονισμού, πέραν της μηνιαίας αποζημίωσής τους οι εκπρόσωποι των πολιτών στο Κοινοβούλιο προέβλεπαν μεταξύ άλλων και πρόσθετη αμοιβή τόσο για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές, όσο και στα θερινά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, το ύψος της πρόσθετης αυτής αμοιβής είχε μειωθεί αρκετά, ενώ οι περισσότεροι σημείωναν ατύπως πως ουσιαστικά το «επίδομα» των θερινών είχε κοπεί. Ωστόσο, ως προς το κρίσιμο και τυπικό μέρος του ζητήματος, η εν λόγω αμοιβή υπήρχε: «Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και της Επιτροπές αυτής» είναι ο τίτλος του Κωδικού «ΚΑ 0122» του ετήσιου προϋπολογισμού. Το ποσό που προβλέπεται για το τρέχον έτος συνολικά (για θερινά και Επιτροπές) είναι 1.321.000 ευρώ.

Αλλες αλλαγές που ψηφίστηκαν αφορούν την αναδιάρθρωση των προβλεπομένων για τη στελέχωση των γραφείων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, καθώς τώρα πλέον προβλέπεται ότι για τα δύο πρώτα κόμματα θα υπηρετούν στα γραφεία τους από 20 υπάλληλοι της Βουλής, δέκα για το τρίτο κόμμα, και από πέντε για τα υπόλοιπα. Οπως ειπώθηκε, «σήμερα» η αναλογία ήταν 29 για ΝΔ, 16 ΠΑΣΟΚ, 8 για ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης περιοδικού (σε έντυπη ή και ηλεκτρονική μορφή) της Βουλής, για την προβολή του κοινοβουλευτικού έργου και των λοιπών δραστηριοτήτων του Κοινοβουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!