Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Το «κουβέρ» πέθανε, ζήτω το «Δελτίο Παραπόνων»
[Η Καθημερινή]: Το «κουβέρ» πέθανε, ζήτω το «Δελτίο Παραπόνων»

[Η Καθημερινή]: Το «κουβέρ» πέθανε, ζήτω το «Δελτίο Παραπόνων»

Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και… ένα καλοψημένο φρέσκο ψάρι. Αυτό αποτελεί την κοινή φαντασίωσή μας για τις διακοπές τους. Εξ ου και τα ευτράπελα στους χώρους εστίασης δύνανται να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Εχοντας τα παραπάνω υπ’ όψιν, όπως και την περιορισμένη δυνατότητα των Ελλήνων για διακοπές, η ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε ορισμένους «χρυσούς» κανόνες, που πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ να ακολουθούν και αν δεν το πράττουν, οφείλουμε ως καταναλωτές να αντιδρούμε. Κατ’ αρχάς, γνωστοποιείται ότι το περίφημο «κουβέρ» δεν πρέπει να χρεώνεται. Επίσης, προαπαιτούμενο είναι να μας προσφέρεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής.

«Ο τιμοκατάλογος του καταστήματος πρέπει να βρίσκεται ένας ανά δύο τραπέζια», εξηγούνται για όσα ορίζει ο νόμος. Το μενού πρέπει να δίνεται στον πελάτη πριν από την παραγγελία, να είναι γραμμένο στα ελληνικά και προαιρετικά σε ξένη γλώσσα. Ομως πρέπει να είναι αναρτημένο και στην είσοδο του καταστήματος, ώστε να μπορεί να κρίνει εκ των προτέρων ο καταναλωτής αν του επιτρέπει το βαλάντιο να περάσει στα ενδότερα. Εξίσου, όμως, προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τα «ψιλά» γράμματα του καταλόγου. Οφείλουν να αναγράφονται οι τελικές τιμές, όπως και η ένδειξη ότι άνευ απόδειξης δεν οφείλουμε να πληρώσουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!