Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 26 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κοστέλο: «Να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα πριν τις 24 Ιανουαρίου»
[Η Καθημερινή]: Κοστέλο: «Να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα πριν τις 24 Ιανουαρίου»

[Η Καθημερινή]: Κοστέλο: «Να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα πριν τις 24 Ιανουαρίου»

Την ανάγκη να έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα πριν από τις 24 Ιανουαρίου που είναι το επόμενο Eurogroup επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των δανειστών, Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην ώρα τους, έχει μπει σε θετική τροχιά και έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει μία θετική τροχιά που επιτρέπει να ελπίζουμε σε επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Είναι σημαντικό οι ελληνικές Αρχές να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα πριν από τις 24 Ιανουαρίου που είναι το επόμενο Eurogroup», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι η εμπιστοσύνη και συγκεκριμένα οι πολίτες και οι επενδυτές να δουν ότι υπάρχει προοπτική επιτυχούς ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ο κ. Κοστέλο στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υλοποιηθούν έγκαιρα τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο που είναι οι συζητήσεις για το χρέος, οι οποίες θα διασφαλίζουν την πλήρη βιωσιμότητα, καθώς και τον τύπο της υποστήριξης που θα έχει η χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος, στα μέσα του 2018.

Η τρίτη αξιολόγηση συνδέεται συνολικά με 110 απαιτούμενα από τα οποία έχουν υλοποιηθεί περίπου το ένα τρίτο, όπως είπε το στέλεχος της Κομισιόν, ενώ πολλές δράσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!