Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ο κόσμος των κέρινων ομοιωμάτων όπως τον φαντάστηκε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, στα Κηπιά Ελευθερούπολης
[Η Καθημερινή]: Ο κόσμος των κέρινων ομοιωμάτων όπως τον φαντάστηκε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, στα Κηπιά Ελευθερούπολης

[Η Καθημερινή]: Ο κόσμος των κέρινων ομοιωμάτων όπως τον φαντάστηκε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, στα Κηπιά Ελευθερούπολης

Η περίπτωση του Θεόδωρου Κοκκινίδη με εντυπωσιάζει όχι τόσο γιατί κατόρθωσε να κάνει τη δουλειά που τον ευχαριστεί, αλλά γιατί ο ίδιος ενσαρκώνει λίγο-πολύ την ιδέα του δημιουργικού ανθρώπου που παίρνει τη ζωή στα χέρια του. Το 2010 ίδρυσε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης, κοντά στην Καβάλα, όπου εκθέτει τα κέρινα ομοιώματα που ο ίδιος δημιουργεί.

Παρακολουθώ από χρόνια τη δουλειά του και πάντα με εντυπωσιάζει η σοβαρότητα και η προσήλωση στον στόχο. Ωσπου ένα νέο δελτίο Τύπου με θέμα το νέο του δημιούργημα, το κέρινο ομοίωμα του Αριστοτέλη Ωνάση, με οδήγησε να μάθω λίγα πράγματα ακόμη γι’ αυτόν τον 40χρονο δημιουργικό άνθρωπο. Στα Κηπιά της Ελευθερούπολης, όπου έστησε το μουσείο του, έζησε και μεγάλωσε έως τα 18 του χρόνια. Οι γονείς του ήταν μετανάστες στη Γερμανία και ο ίδιος γεννήθηκε στο δυτικό Βερολίνο. Από μόνο του το γεγονός ότι προσφέρει το δικό του «αντίδωρο» στον τόπο της καταγωγής του έχει μια αξία, αλλά περισσότερη αξία έχει το πάθος του να συνεχίσει και να δει το έργο του να προχωράει ακόμη περισσότερο. Το μουσείο δεν ήταν στόχος, αλλά «φυσική εξέλιξη», λέει ο ίδιος, που στην ουσία είναι αυτοδίδακτος με τη σχολαστικότητα και την αφοσίωση του δημιουργού που πράττει από φυσική παρόρμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!