Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κορυφαία συνάντηση μελιού
[Η Καθημερινή]: Κορυφαία συνάντηση μελιού

[Η Καθημερινή]: Κορυφαία συνάντηση μελιού

Τι μπορεί να συνδέει μια μηχανικό κι έναν πυροσβέστη με έναν διαγωνισμό μελιού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο; Πρόκειται για δύο ανθρώπους που παράγουν premium προϊόντα μελιού και οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν μετάλλια στον 1ο διαγωνισμό μελιού που διοργανώθηκε στο Λονδίνο πριν από λίγες εβδομάδες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 150 επιχειρήσεις παραγωγής μελιού από κάθε γωνιά του πλανήτη, εκ των οποίων οι 17 από την Ελλάδα, ενώ οι κριτές προέρχονταν από 12 διαφορετικές χώρες.

«Δοκιμάστηκαν μέλια πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε εμείς συνηθίσει να γευόμαστε», τόνισε στην «Κ» ο κ. Γιώργος Κουβέλης διοργανωτής του διαγωνισμού londonhoneyawards (www.londonhoneyawards.com ), ο οποίος περιλαμβάνει δύο κατηγορίες: την κατηγορία ποιότητας και την κατηγορία design packaging. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ηταν πριν από οκτώ χρόνια, όταν η κ. Ελένη Πλαχούρα, πολιτικός μηχανικός και ο κ. Βασίλης Ρήτας, μηχανολόγος μηχανικός, αποφάσισαν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα, κατά κάποιον τρόπο. «Είχαμε δουλειά, δεν ήταν ότι ψάχναμε επαγγελματική διέξοδο αλλά δεν μας άρεσε η ζωή που κάναμε. Ο Βασίλης βοηθούσε σε μια μελισσοκομική μονάδα και έτσι γνώριζε κάποια πράγματα», διηγείται η κ. Πλαχούρα. Οταν το ζευγάρι αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομία παρακολούθησαν ένα χρόνο μαθήματα-σεμινάρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έμαθαν τα πάντα για τις μέλισσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!