Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κομισιόν: Βάσει εκτιμήσεων κινδύνου οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
[Η Καθημερινή]: Κομισιόν: Βάσει εκτιμήσεων κινδύνου οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

[Η Καθημερινή]: Κομισιόν: Βάσει εκτιμήσεων κινδύνου οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι «οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν μη συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βάσει εκτιμήσεων κινδύνου».

Η εν λόγω ενημέρωση από τις αρχές του Βελγίου έρχεται μετά από ερώτημα που υπέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής με αφορμή καταγγελίες Ελλήνων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Κομισιόν,

Υπενθύμισε, δε, ότι με βάση τον κώδικα συνόρων Σένγκεν, οι αστυνομικοί έλεγχοι επιτρέπονται και μάλιστα ενθαρρύνονται αντί των πλήρων συνοριακών ελέγχων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται και σε άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης μετά την Γερμανία σε επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, προφανώς υπό τον φόβο εισόδου παράτυπων μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ευρωπαϊκές χώρες, έγιναν γνωστοί την Τρίτη από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο , ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός κάνοντας λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας.

Ο κ. Κύρτσος μαζί με άλλους έξι ευρωβουλευτές ήταν επιβάτης πτήσης της Aegean με προορισμό της Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τους ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Το γεγονός σχολίασε στην «Κ» και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρισκόνταν επίσης στην πτήση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!