Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Κόκκινη κάρτα» για τις καθυστερήσεις στην επιλογή γενικών γραμματέων στο Δημόσιο
[Η Καθημερινή]: «Κόκκινη κάρτα» για τις καθυστερήσεις στην επιλογή γενικών γραμματέων στο Δημόσιο

[Η Καθημερινή]: «Κόκκινη κάρτα» για τις καθυστερήσεις στην επιλογή γενικών γραμματέων στο Δημόσιο

Τέσσερα με πέντε δύσκολα σημεία βρίσκονται στον δρόμο της τελευταίας αξιολόγησης του μνημονίου, η οποία ξεκίνησε χθες στο Χίλτον, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Ανάμεσά τους, οι καθυστερήσεις στην επιλογή των νέων γενικών γραμματέων στο Δημόσιο, για τις οποίες η κυβέρνηση δέχθηκε με το καλημέρα «κόκκινη κάρτα» σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Οι Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, Νίκολα Τζιαμαριόλι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Φραντσέσκο Ντρούντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Πίτερ Ντόλμαν του ΔΝΤ ξεκίνησαν τις επαφές με την κυβέρνηση χθες στο Χίλτον, με πρώτα θέματα τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ενεργειακά. Στους δύο αυτούς τομείς, όπως και στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και στα θέματα της δημόσιας διοίκησης, συναντώνται οι μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ειδικότερα, στις ιδιωτικοποιήσεις, τα προβλήματα είναι οι καθυστερήσεις στην Εγνατία και η ασυμφωνία για το μέλλον της ΔΕΠΑ (που συζητήθηκαν χθες), αλλά και η καθυστέρηση του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ για μετά το μνημόνιο παραπέμπονται οι μεγάλες υποθέσεις της ΔΕΗ (17%) και του Ελληνικού. Στα εργασιακά, δυσκολίες υπάρχουν στη διαιτησία και στα προνοιακά επιδόματα. Στα δημοσιονομικά, εκκρεμεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ώστε να ακολουθήσει η προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ, αν χρειαστεί, αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η δημόσια διοίκηση

Τα θέματα της δημόσιας διοίκησης θα συζητηθούν σήμερα και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η επιλογή των γενικών γραμματέων, για την οποία μάλιστα η κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!