Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κλοπές στον ΟΣΕ λίγο πριν από την παράδοση της ηλεκτροκίνησης
[Η Καθημερινή]: Κλοπές στον ΟΣΕ λίγο πριν από την παράδοση της ηλεκτροκίνησης

[Η Καθημερινή]: Κλοπές στον ΟΣΕ λίγο πριν από την παράδοση της ηλεκτροκίνησης

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί πλέον για τον ΟΣΕ τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης, τα οποία, εκτός από ιδιαίτερα επικίνδυνα για επιβάτες, εργαζομένους αλλά και δράστες, προκαλούν διαχρονικά πλέον στον Οργανισμό τεράστια οικονομική επιβάρυνση.

Σε κίνδυνο τέθηκαν οι επιβάτες του δρομολογίου 61 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) προχθές το βράδυ, καθώς ο συρμός στον οποίο επέβαιναν σταμάτησε αιφνιδίως στο ύψος του Δομοκού. Ο μηχανοδηγός του συρμού διαπίστωσε ξαφνικά ότι τα καλώδια της ηλεκτροκίνησης ήταν κομμένα και ο συρμός ακινητοποιήθηκε αμέσως. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 60 με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έφθασαν στον προορισμό τους με πέντε ώρες καθυστέρηση, ενώ με τέσσερις ώρες καθυστέρηση έφθασαν στον προορισμό τους οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61, που ήταν το πρώτο τρένο που εγκλωβίστηκε στα κομμένα καλώδια, στην περιοχή του Δομοκού. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Λιανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλου παρέμεινε κλειστή για σχεδόν μία ημέρα μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Το φαινόμενο των κλοπών καλωδίων απασχολεί εδώ και δεκαετίες τις διοικήσεις του ΟΣΕ, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, ενώ προκαλούν σοβαρά κενά στην ασφάλεια.

Το ακριβές ύψος της ζημίας μπορεί να μην έχει αποτιμηθεί από τον ΟΣΕ, ωστόσο εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ανάλογα με τη συχνότητα και την έκταση των περιστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!