Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Η κλιματική αλλαγή και τα έργα που δεν έγιναν
[Η Καθημερινή]: Η κλιματική αλλαγή και τα έργα που δεν έγιναν

[Η Καθημερινή]: Η κλιματική αλλαγή και τα έργα που δεν έγιναν

Στην κλιματική αλλαγή απέδωσε η περιφερειάρχης Αττικής τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Μάνδρα με έκτακτη ανακοίνωση που απεστάλη χθες τη νύχτα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακούς συμβούλους. Οσο η κατάσταση λόγω των βροχοπτώσεων επιδεινωνόταν, τόσο οι αντιδράσεις και εντός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονταν, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση της Περιφέρειας προς όλους όσοι στρέφονταν εναντίον της να είναι ιδιαίτερα έντονη.

«Μία στοιχειώδης διαπίστωση: Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, π.χ. στη Σαμοθράκη, στην Κρήτη, στον Βόλο, στη Χαλκιδική κ.ά. Οχι μόνο στη Μάνδρα. Πουθενά ουδείς αναζήτησε ευθύνες στους περιφερειάρχες Μακεδονίας, Κρήτης κ.λπ. Οι ευθύνες αναζητούνται μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Επιλεκτική ντροπή, επιλεκτικός καταλογισμός ευθυνών», αναφερόταν στον πρόλογο της σχετικής ανακοίνωσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής και πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός τονίζει ότι «χθες, αν οι πολίτες δεν είχαν το αίσθημα της επιβίωσης στη Μάνδρα, θα είχαμε θρηνήσει και πάλι θύματα».

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, οκτώ μήνες μετά τον Νοέμβριο του 2017, όταν στις πλημμύρες στη Μάνδρα έχασαν τη ζωή τους 24 άτομα ενώ καταστράφηκαν σπίτια, αυτοκίνητα. Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής σημειώνεται ότι έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, κάνοντας λόγο για ρυθμούς-ρεκόρ όσον αφορά την πορεία των έργων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, τα οποία όμως βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο σχεδιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!