Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Η κλιματική αλλαγή αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ασφάλεια την προστασία»
[Η Καθημερινή]: «Η κλιματική αλλαγή αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ασφάλεια την προστασία»

[Η Καθημερινή]: «Η κλιματική αλλαγή αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ασφάλεια την προστασία»

«Απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο-ομπρέλα που, έχοντας ενσωματώσει την κλιματική αλλαγή σε όλες της τις εκφάνσεις, θα περιλαμβάνει από τα έργα της νέας αντιπλημμυρικής προστασίας έως τη νέα δασική στρατηγική και δασοπροστασία και από τη διαχείριση των υδατικών πόρων σε επίπεδο υδρολογικής λεκάνης, ως τη διαχείριση της ενέργειας, την προστασία των οικοσυστημάτων, τον χωροταξικό σχεδιασμό κλπ». Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Νικήτα Μυλόπουλου στον Αποστόλη Ζώη για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εκτιμάτε ότι η κλιματική αλλαγή δείχνει πλέον τα δόντια της και στη χώρα μας; Ποια η άποψή σας;

«Ας το επαναλάβουμε ακόμη μία φορά, μήπως μπροστά στην αληθινή τραγωδία ηχήσει αλλιώς στον δημόσιο αέρα: η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση δεν είναι ένα αφήγημα για ευαίσθητους φυσιολάτρες και οικολόγους. Είναι μία πραγματικότητα, παράλληλη και αλληλοσυνδεόμενη με την οικονομική κρίση, ανάλογης ή και μεγαλύτερης επικινδυνότητας. Η κλιματική αλλαγή, ως κορυφαία έκφανση της απορρύθμισης του παγκόσμιου περιβάλλοντος είναι επίσης γεγονός. Είναι το απτό αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου μοντέλου κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που συνεχίζει να καταναλώνει τους ήδη εξαντλημένους φυσικούς και ενεργειακούς πόρους του πλανήτη, εκπέμποντας και παράγοντας ταυτόχρονα ρύπους και ουσίες που αποδεδειγμένα απορυθμίζουν τον παγκόσμιο μηχανισμό του κλίματος και όχι μόνο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!