Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Κλείδωσε» η συμφωνία μείωσης των συντάξεων έως 18% το 2019
[Η Καθημερινή]: «Κλείδωσε» η συμφωνία μείωσης των συντάξεων έως 18% το 2019

[Η Καθημερινή]: «Κλείδωσε» η συμφωνία μείωσης των συντάξεων έως 18% το 2019

Κλείδωσε η μείωση των συντάξεων το 2019. Παρά τις ελπίδες που επιχειρούσαν να καλλιεργήσουν μέχρι και προχθές στελέχη της κυβέρνησης, ότι δήθεν θα μπορούσε να αποσυρθεί το ψηφισμένο μέτρο, λόγω των πολύ καλών οικονομικών επιδόσεων, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου το ξέκοψε χθες, μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς: «Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν», είπε.

Ετσι, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να κόβονται κατά ποσοστό ώς 18% από 1/1/2019. Η μείωση του αφορολογήτου θα ακολουθήσει κανονικά, από 1/1/2020, όπως προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΔΝΤ την επίσπευσή του, όπως φερόταν να θέλει μέχρι και πρόσφατα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έστελναν ευρωπαϊκές πηγές.

Πάντως, η απόφαση του Ταμείου προβλέπεται κανονικά να ληφθεί τον Ιούνιο, αφού γίνει γνωστή η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο του 2018. Στο σημείο, μάλιστα, της ανάπτυξης, οι προβλέψεις έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος, σκοπεύει να αναθεωρήσει και πάλι την εκτίμησή της για το 2018 στο 2-2,1%, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα καταθέσει στη Βουλή τον Ιούνιο, από 2,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της και 2,5% του προϋπολογισμού του 2018. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν προέβλεψε πρόσφατα ρυθμό ανάπτυξης 1,9%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αξιόπιστος οικονομικός φορέας βλέπει τον ρυθμό να προσγειώνεται στο 1,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!