Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Κλειδί» για την Ελλάδα ξένες επενδύσεις και ανάπτυξη, λέει η HSBC
[Η Καθημερινή]: «Κλειδί» για την Ελλάδα ξένες επενδύσεις και ανάπτυξη, λέει η HSBC

[Η Καθημερινή]: «Κλειδί» για την Ελλάδα ξένες επενδύσεις και ανάπτυξη, λέει η HSBC

Yπέρ της διατήρησης των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας αλλά και της περικοπής των συντάξεων τάσσεται η HSBC, ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να έχει βελτιωθεί και να βγαίνει από το πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο το «κλειδί» είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη.

Οπως επισημαίνει, η ανάπτυξη της Ελλάδας έχει ήδη εκπλήξει θετικά στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις καθαρές εξαγωγές να παραμένουν ο κύριος οδηγός –εν μέρει χάρη στον τουρισμό–, ενώ οι επενδύσεις υποχώρησαν μετά τη μεγάλη άνοδο το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Μέχρι στιγμής, προσθέτει, η ανάπτυξη χαρακτηρίζεται από ισχυρή δημιουργία θέσεων εργασίας και αναμένει πως αυτό θα συνεχιστεί, καθώς η ανεργία παραμένει υψηλή σε βάρος της χαμηλής ανάπτυξης της παραγωγικότητας, όπως συνέβη τα πρόσφατα χρόνια στην Ισπανία, που επίσης είδε μια αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Μετά την ισχυρή απόδοση του α΄ τριμήνου και τη βελτίωση της δυναμικής της ανάπτυξης, η HSBC αύξησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη φέτος στο 2,1% (από 1,9%), αλλά άφησε την εκτίμηση για το 2019 αμετάβλητη στο 2,5%. Επίσης αναμένει μεγαλύτερη στήριξη στην ανάπτυξη από τον κρατικό τομέα, λόγω των λιγότερων δημοσιονομικών περιορισμών. Ωστόσο, η ανοδική τάση περιορίζεται από την πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης σε άλλες περιοχές της Ευρωζώνης και τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!