Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Η «Κιβωτός» του Βασίλη Πέρρου με τα προσωπικά τιμαλφή
[Η Καθημερινή]: Η «Κιβωτός» του Βασίλη Πέρρου με τα προσωπικά τιμαλφή

[Η Καθημερινή]: Η «Κιβωτός» του Βασίλη Πέρρου με τα προσωπικά τιμαλφή

Με μία αίσθηση τελετουργίας, σχεδόν ιερής, ο Βασίλης Πέρρος μας ξεναγεί στο τοπίο μιας προσωπικής «Κιβωτού». Στην αίθουσα τέχνης «Σκουφά», όπου παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεσή του (σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά, έως 10/12), ο Βασίλης Πέρρος ξεδιπλώνει πτυχές του υποσυνείδητου και με μία οριακά υπνωτιστική θέαση του κόσμου ορίζει τις δικές του συντεταγμένες.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, τα έργα του Βασίλη Πέρρου, όλα αποτέλεσμα διαρκούς αναζήτησης μορφής και ύλης, με σκαμμένο καμβά, με χρήση μεικτών υλικών, με ανάγλυφα και διαρκές παιχνίδι ψευδαισθήσεων, κενού και πλήρους, δίνουν την εντύπωση μιας εσχατολογικής ερμηνείας. Περισσότερο, όμως, μοιάζουν με μία διαρκή ανάγκη επαναδιατύπωσης του κύκλου μνήμης και λήθης αφήνοντας μετέωρο το μέγα ερώτημα περί του νοήματος της ζωής.

Τα έργα του Βασίλη Πέρρου διερευνούν την ανθρώπινη υπόσταση. Υπάρχει σαφώς αγωνία για το περιεχόμενο και για το μήνυμα. Εδώ, έχουμε μια ζωγραφική που αν και ορίζει ευανάγνωστες φόρμες, είναι σαφές ότι επιδιώκει κάτι πέραν της μορφής. Ο Πέρρος δείχνει να διαπνέεται από τις βασικές αρχές του ουμανιστικού πνεύματος. Η χειρονομία του πηγάζει μέσα από μια δεξαμενή ανθρωπιστικών θέσεων και αν και σε ένα πρώτο επίπεδο η «Κιβωτός» του, με όλα τα καταγεγραμμένα σύμβολα και μοτίβα της ανθρώπινης περιπέτειας, παρουσιάζεται ως παιάνας ή ύμνος, εντέλει σταλάζει ως ένα μοναχικό τραγούδι στην άκρη μιας ερημιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!